Un abundant i nutritiu plat cobert amb herbes fresques, pollastre guisat i un doll de salsa de soia.
Receptes
Arròs amb pollastre de l’àvia
Ingredients
- 1 pit de pollastre gran
- 1 cullerada de vinagre Borges
- 1 cullerada de salsa de soja
- Un pessic d’orenga
- 1 ceba mitjana
- 2 grans d’all
- 200 g d’arròs
- 100 g de pèsols
- 1 culleradeta de cúrcuma
- Un raig d’oli d’oliva verge extra Borges
- 400 ml d’aigua
- Sal i pebre
Pas a pas
-
Pas 1
Talla el pollastre a daus, salpebra’l, tira-hi el vinagre, la salsa de soja i l’orenga, i refrigera’l durant una hora.
-
Pas 2
En una paella amb un bon raig d’oli d’oliva verge extra, daura la ceba i els grans d’all.
-
Pas 3
Afegeix-hi el pit de pollastre i cuina’l durant uns minuts, fins que es dauri.
-
Pas 4
Afegeix-hi l’arròs i els pèsols i cuina-ho tot junt durant uns minuts, perquè els sabors s’integrin. Tira-hi culleradeta de cúrcuma.
-
Pas 5
Aboca-hi l’aigua (tèbia, si pot ser) i cou l’arròs a foc mitjà-alt durant uns minuts.
-
Pas 6
Quan l’arròs es comenci a assecar, abaixa el foc, tapa el recipient i continua cuinant-lo uns minuts més. Corregeix de sal, si cal.