En aquesta recepta farem un plat d’inspiració marroquina, uns briuats triangulars farcits d’albercocs secs i albergínia.
Tallem les albergínies per la meitat i les salem perquè treguin la seva acidesa. Les deixem reposar uns 15 minuts i després les rentem i assequem. Les tallem a dauets i reservem.
Piquem la ceba i el gra d’all i ho sofregim en un raig d’oli d’oliva a foc lent, fins que la ceba estigui tendra sense agafar color, uns cinc minuts.
Afegim els dauets d’albergínia i saltegem. Fora del foc hi afegim les avellanes picades, el julivert picat, el comí i el pebre vermell. Filetegem els albercocs secs i els mesclem amb la preparació de les albergínies i reservem.
Per doblegar els briuats
Els briuats tenen forma de triangle. Comencem agafant una fulla de pasta fil•lo i la pintem de mantega fosa amb l’ajut d’un pinzell. Tallem la fulla en tires llargues simètriques, com si fos un rectangle allargat. A la part superior de cada tira hi posem un cullerada del nostre farcit. Dobleguem cap a la dreta, després cap a l’esquerra i anem repetint fins que tinguem un triangle. Els fregim en força oli d’oliva.
Una altra opció menys calòrica seria preparar-los al forn sobre una safata coberta amb paper vegetal. En aquest cas, els pintem lleugerament amb una mica de mantega i els posem al forn a 180 ºC durant 15 minuts fins que agafin color.