Barregem la llet de nous amb la xocolata i fonem al bany maria, o al microones. Tot i que el líquid protegirà a la xocolata, és important anar traient-ho de l’escalfor (microones/bany maria) cada minut, remenar i tornar a escalfar per evitar que es cremi d’una banda.
Passem la farina pel tamís amb el cacau en pols, el llevat i la sal. Ho barregem amb el sucre. Hi incorporem l’oli, la xocolata desfeta i la beguda de nous. Ho batem fins a aconseguir una massa sense grumolls. Recobrim un motlle amb paper de forn i hi aboquem la massa. Distribuïm les nous picades per damunt i fornegem a 180º C durant 30 minuts.
Deixem que es refredi abans de treure’l del motlle.
Receptes
Brownie vegà
Ingredients
- 100 g de farina
- 200 g de sucre
- 15 g de llevat artificial
- ½ culleradeta de sal
- 100 ml d’oli verge extra Borges
- 150 ml de beguda de nous Borges Natura
- 50 g de nous Borges (picades)
- 200 g de xocolata
- 100 g de cacau en pols
Pas a pas
-
Pas 1
-
Trucs:
- Si vols que et quedi més saborós i nutritiu, afegeix-hi uns daus de plàtan cru a la massa.
- Es més fàcil desemmotllar-lo quan està fred, però, si no ha quallat bé o es trenca molt, no et preocupis: pots servir-lo trossejat en una copa, amb unes maduixes fresques per damunt. Queda igual de bo!
- Per a certs paladars, l’oli d’oliva dona un sabor massa forte al pa de pessic. Si ho prefereixes, pots substituir-lo per oli de gira-sol, molt més suau.
- El paper de forn o paper parafinat és ideal per a pastisseria, ja que evita que les masses s’enganxin sense necessitat d’afegir farina ni greix al pastís.