Triturem els flocs de civada fins a fer-ne farina i els barregem amb la farina integral de blat, el sucre morè, la canyella en pols, el bicarbonat i la sal.
Receptes
Coca de nous i plàtan
Ingredients
- 100 g de flocs de civada
- 100 g de farina integral de blat
- 40 g de farina de blat de moro
- 180 g de sucre morè
- 1 culleradeta de canyella en pols
- 1 culleradeta de bicarbonat
- Un pessic de sal
- 200 ml de beguda vegetal (de nou, avellana o ametlla)
- 100 g de nous
- 250 g de plàtans madurs
Pas a pas
-
Pas 1
-
Pas 2
Hi afegim els plàtans, que prèviament haurem convertit en puré amb una forquilla. Diluïm la farina de blat de moro en 4 cullerades d’aigua freda i l’afegim juntament amb la beguda vegetal. Integrem tots els ingredients. Per acabar, hi tirem les nous, esmicolades, i ho barregem.
-
Pas 3
Folrem el motlle amb paper de forn, l’omplim amb la massa i ho enfornem durant uns 30 minuts a 170 ºC. Per saber si està fet, el punxem amb una broqueta o amb un ganivet esmolat i si surt sec i net és que la coca és al punt.
-
+ info
- El consum diari de civada disminueix el colesterol, ajuda a regular els processos digestius i aporta quantitats considerables de fibra.
- Aquesta recepta és ideal per aprofitar els plàtans madurs que tan sovint queden aparcats a la nevera.
- Podem substituir les nous per qualsevol altra fruita seca que ens agradi (ametlles, avellanes…).