Tallem la coliflor. Piquem la ceba i els alls. Ho sofregim en una cassola amb un raig d’oli, a foc lent, fins que la ceba estigui tendra sense que agafi color, uns cinc minutets.
Hi afegim la coliflor, augmentem la potència del foc i ho cuinem un parell de minuts, remenant perquè no es cremi. Salpebrem i hi aboquem el brou de verdures. Ho deixem coure una mitja hora, a foc lent, o fins que la coliflor estigui ben tendra. Ho triturem fins que ens quedi una crema fina. Corregim de sal i pebre.
Posem les làmines de pernil entre dos papers de forn i les coem al microones durant un minut, a potència màxima. Les deixem refredar i les trenquem.
Triturem els tomàquets secs amb les nous. Hi afegim un got més d’oli d’oliva i emulsionem.
Amanim la crema de coliflor amb el pesto vermell i acabem el plat amb les làmines de pernil cruixent.