Receptes

Crema de taronja amb maduixes marinades i molles de carquinyolis

45 min

Temps

4 persones persones

Racions

Difícil

Dificultat

0 / 5 (0 votes)

Valoració

Ingredients

  • 200 g de maduixots
  • 1 cullerada de vinagre de Mòdena Borges
  • 6 culleradetes de sucre

Per a la crema:

  • 2 taronges
  • ½ llimona
  • 60 g de mantega a temperatura ambient
  • 100 g de sucre
  • 2 ous

Decoració:

  • 100 g de carquinyolis trossejats
vinagre balsàmic de mòdena

Vinagre balsàmic de Mòdena

Pas a pas

  1. Pas 1

    Rentem i tallem les maduixes a dauets i les posem a macerar amb vinagre de Mòdena i sucre. Ho barregem bé i ho deixem uns 30 minuts. D’altra banda, piquem els carquinyolis en un morter.

    Per elaborar la crema, rentem bé les taronges i en ratllem la pell amb un microplane o ratllador fi. Espremem les taronges i la llimona i reservem. D’altra banda, blanquegem els ous amb el sucre i afegim la mantega fins que obtinguem una crema. Afegim ara la ratlladura de taronja i el suc que teníem reservat i removem bé fins que s’integrin en la barreja. Ho aboquem tot en un cassó i ho coem al microones a màxima potència un minut. Ho traiem, remenem amb una cullera i ho tornem a posar al microones un minut més. Així fins que la crema qualli. Ho deixem refredar.

    A la base d’un got transparent col·loquem les maduixes a dauets amanides en vinagre, hi afegim la crema de taronja i com a decoració afegim els trossets de carquinyolis.

  2. Trucs:

    • La crema de taronja tal com l’hem elaborat és una conserva, així que aguanta moltíssim a la nevera. Serà un comodí per a un munt de postres: farciments de pasta fullada, acompanyament de fruites, sobre un pastís… té mil possibilitats. Seguint el mateix procediment podem elaborar la crema de llimona. És també molt bona i versàtil.
    • Si no és temporada de maduixots, prova amb uns daus de préssec, amb grillons de taronja o plàtan.
    • Intenta que les teves postres sempre tinguin fruita fresca, el teu organisme ho agrairà.
    • En el cas que no tinguis carquinyolis a mà, acaba les postres amb una picada de festuc. Donarà color, textura i sabor a les postres i triomfaràs.

No hi ha res millor que tenir la recepta a la cuina per a començar!

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later