Per preparar la crema lleugera, escorrem els anacards després de tenir-los en remull i triturem tots els ingredients fins a aconseguir una pasta.
Receptes
Creps veganes d’espinacs amb panses i pinyons
Ingredients
Per a la massa:
- 400 ml de begudes vegetals
- 200 g de farina integral
- 1 cullerada d’oli d’oliva verge extra
- 1 culleradeta de llevat químic
- 1 culleradeta de sal
- 1 culleradeta de sucre
Per a la crema lleugera d’anacards:
- 100 g d’anacards crus en remull durant unes 5 hores
- 50 ml d’aigua
- 20 g de llevat de cervesa
- 1 gra d’all
- 1 cullerada de suc de llimona
- 1 pessic de sal
Per al farcit:
- 1 kg d’espinacs frescos
- 25 g de pinyons
- 25 g de panses
Pas a pas
-
Pas 1
-
Pas 2
A continuació, fem les creps. Mesclem tots els ingredients en un recipient fons fins a obtenir una massa líquida sense grumolls. Engreixem una paella antiadherent fent servir una paper de cel·lulosa mullat amb oli d’oliva. Després l’escalfem, hi vessem un cullerot de massa i la movem perquè aquesta quedi com una làmina fina. Esperem fins que la massa agafi cos i la tombem amb una espàtula. Quan la crep hagi quallat per totes dues bandes, la retirem; les anem col·locant en un plat, una damunt de l’altra.
-
Pas 3
Per al farcit, netegem i escorrem bé els espinacs. En una paella amb un raig d’oli, tirem els pinyons i les panses i els remenem una mica. Després afegim els espinacs i els deixem coure fins que expulsin tota l’aigua. Condimentem amb una mica de sal i ho ajuntem amb la crema lleugera d’anacards.
-
Pas 4
Farcim les creps amb la mescla d’espinacs i els consumim immediatament.
-
Consells:
El llevat de cervesa es pot trobar a molts establiments, des de farmàcies fins a herbolaris i botigues de dietètica, i fins i tot a supermercats grans.
Aquest producte està disponible en diversos formats, però per a aquesta recepta és millor comprar-lo en pols.