En una paella fonda amb un bon raig d’oli d’oliva verge extra, daura la ceba a foc mig durant uns 10 minuts.
Receptes
Croquetes de sobralles nadalenques

Ingredients
- 300 g del que hagi sobrat de la carn d’olla (gallina, pollastre, pernil, etc.)
 - 1 ceba gran
 - Sal i pebre
 - 100 g de mantega
 - 600 ml de beguda de nou Borges Natura
 - 100 g de farina
 - Un pessic de nou moscada
 - 3 ous
 - 100 g de pa ratllat o panko
 - Oli d’oliva verge extra Borges
 
Pas a pas
- 
                        
Pas 1
 - 
                        
Pas 2
Mentrestant, pica la carn a trossos molt fins. Fes-ho amb tisores si t’agrada que es notin els trossets a les croquetes o amb la picadora si prefereixes que no en tinguin.
 - 
                        
Pas 3
Afegeix la carn ja picada a la paella i cuina–la juntament amb la ceba durant uns minuts.
 - 
                        
Pas 4
Posa-hi la mantega i remena-la fins que es fongui.
 - 
                        
Pas 5
Incorpora-hi la farina i, sense parar de remenar, cuina–la juntament amb la carn durant uns minuts.
 - 
                        
Pas 6
Ves abocant la beguda de nou, tèbia, a poc a poc i sense parar de remenar, fins que es formi una salsa cremosa. Tira-hi la nou moscada, sal i pebre.*
 - 
                        
Pas 7
Apaga el foc, deixa refredar la massa i guarda–la a la nevera, ben segellada amb paper film, durant tota la nit, si pot ser.
 - 
                        
Pas 8
L’endemà, fes boles amb la massa i arrebossa–les amb ou i pa ratllat (en aquest ordte). També pots fer servir panko, un pa ratllat japonès un pèl més gruixut i lleuger.
 - 
                        
Pas 9
Fregeix les croquetes en un cassó, de quatre en quatre com a màxim, amb oli d’oliva verge extra abundant, de manera que quedin completament submergides. Deixa-les reposar en un paper de cuina perquè aquest n’absorbeixi l’oli.
* ¿Un truc? Si ha sobrat brou de la carn d’olla, incorpora’n tres cullerades a la beixamel en el moment de tirar-hi la beguda de nou. El greix farà que la salsa lligui de meravella.
 
                                    
                                  
                              
                                    
                                  
                              