Receptes

Croquetes de sobralles nadalenques

60 min

Temps

8 persones

Racions

FÀCIL

Dificultat

0 / 5 (0 votes)

Valoració

Croquetes de sobralles nadalenques

Ingredients

  • 300 g del que hagi sobrat de la carn d’olla (gallina, pollastre, pernil, etc.)
  • 1 ceba gran
  • Sal i pebre
  • 100 g de mantega
  • 600 ml de beguda de nou Borges Natura
  • 100 g de farina
  • Un pessic de nou moscada
  • 3 ous
  • 100 g de pa ratllat o panko
  • Oli d’oliva verge extra Borges

Beguda de nou

Oli verge extra

Pas a pas

  1. Pas 1

    En una paella fonda amb un bon raig doli doliva verge extra, daura la ceba a foc mig durant uns 10 minuts.

  2. Pas 2

    Mentrestant, pica la carn a trossos molt fins. Fes-ho amb tisores si t’agrada que es notin els trossets a les croquetes o amb la picadora si prefereixes que no en tinguin. 

  3. Pas 3

    Afegeix la carn ja picada a la paella i cuinala juntament amb la ceba durant uns minuts. 

  4. Pas 4

    Posa-hi la mantega i remena-la fins que es fongui. 

  5. Pas 5

    Incorpora-hi la farina i, sense parar de remenar, cuinala juntament amb la carn durant uns minuts. 

  6. Pas 6

    Ves abocant la beguda de nou, tèbia, a poc a poc i sense parar de remenar, fins que es formi una salsa cremosa. Tira-hi la nou moscada, sal i pebre.* 

  7. Pas 7

    Apaga el foc, deixa refredar la massa i guardala a la nevera, ben segellada amb paper film, durant tota la nit, si pot ser. 

  8. Pas 8

    L’endemà, fes boles amb la massa i arrebossales amb ou i pa ratllat (en aquest ordte). També pots fer servir panko, un pa ratllat japonès un pèl més gruixut i lleuger. 

  9. Pas 9

    Fregeix les croquetes en un cassó, de quatre en quatre com a màxim, amb oli d’oliva verge extra abundant, de manera que quedin completament submergides. Deixa-les reposar en un paper de cuina perquè aquest n’absorbeixi l’oli. 

     

     

    * ¿Un truc? Si ha sobrat brou de la carn d’olla, incorpora’n tres cullerades a la beixamel en el moment de tirar-hi la beguda de nou. El greix farà que la salsa lligui de meravella. 

No hi ha res millor que tenir la recepta a la cuina per a començar!

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later