Receptes

Croquetes de xampinyons

30 min

Temps

4 persones

Racions

FÁCIL

Dificultat

0 / 5 (0 votes)

Valoració

Croquetes de xampinyons

Ingredients

  • 1 ceba petita
  • 200 g de xampinyons
  • 2 cullerades de mantega
  • 75 g de farina
  • 400 ml beguda vegetal de nou Borges Natura
  • Un raig d’oli d’oliva verge extra Borges
  • Un pessic de nou moscada
  • 100 g de pa ratllat
  • 2 ous
  • Sal
  • Pebre negre

Beguda de nou

Oli verge extra

Pas a pas

  1. Pas 1

    En una paella amb oli d’oliva verge extra, salta la ceba fins que sigui daurada. Un cop llesta, tira-hi els xampinyons tallats a trossos petits i cuina-ho tot junt. Salpebre-ho. 

  2. Pas 2

    Afegeix-hi la mantega i, quan ja s’hagi fos, incorpora-hi la farina a poc a poc. Cuina-ho durant 5 minuts sense parar de remenar. 

  3. Pas 3

    Quan la farina s’hagi torrat, aboca-hi la llet (si és tèbia, millor) i ves remenant fins a aconseguir la textura desitjada. Pots jugar amb la quantitat de llet segons si prefereixes unes croquetes més cremoses o més denses. També pots substituir la beguda vegetal de nou per llet. Afegeix-hi la nou moscada. 

  4. Pas 4

    Deixa refredar la massa i guarda-la a la nevera durant unes hores. 

  5. Pas 5

    Munta les croquetes i arrebossales amb ou i pa ratllat. 

  6. Pas 6

    Fregeix-les en una paella amb oli d’oliva verge extra abundant, de manera que quedin cobertes del tot, a uns 170ºC. Retirales i posa-les damunt de paper de cuina perquè n’absorbeixi l’excés d’oli. 

No hi ha res millor que tenir la recepta a la cuina per a començar!

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later