Posa a bullir els 400 ml d’aigua. Quan arrenqui el bull, introdueix-hi les fulles de menta durant uns segons i les refresques immediatament.
Estén el cuscús en un recipient, afegeix la sal i un bon raig d’oli d’oliva verge extra. Aboca l’aigua d’escaldar la menta, ben calenta. Deixem reposar de 5 a 7 minuts. Separem els grans amb una forquilla.
Rentem els pebrots verds i els tallem en trossos menuts. Rentem els préssecs, els pelem i els tallem també en trossos menuts.
Assequem bé les fulles de menta i triturem amb l’oli d’oliva verge extra.
Barregem el cuscús amb els quicos, el préssec i el pebrot trossejat. Amanim amb l’oli de menta.
Receptes
Cuscús amb oli de menta, préssec, pebrot verd i blat de moro torrat
Ingredients
- 400 g de cuscús
- 400 ml d'aigua
- 2 préssecs
- 2 pebrots verds
- 1 paquet petit de blat de moro torrat (quicos) Borges
- Sal
- Oli d'oliva Verge Extra Borges
Per a l'oli de menta
- 1 branqueta de menta fresca
- 150 ml d'oli d'oliva Verge Extra Borges
Pas a pas
-
Pas 1
-
Trucs:
- El cuscús és el plat principal dels països del nord d’Àfrica i es menja diàriament. Ve a ser el nostre pa.
- En aquest cas hem elaborat un tabule, o sigui una amanida de cuscús. El tabule es pot amanir amb qualsevol vinagreta o herbes i admet tot tipus d’ingredients, els mateixos que posaries en una amanida.
- És important afegir els quicos en el moment de servir, perquè si no es remullarien i perdrien la seva gràcia.