Ofeguem el gra d’all picat en una paella durant uns segons, fins que es dauri una mica sense cremar-se. Hi afegim el porro picat, la carbassa i el carbassó a daus, i deixem que es cuini a foc lent. Salpebrem.
Per elaborar el cuscús, posem el caldo de verdures al foc i el portem a ebullició. L’aboquem sobre el cuscús sec i ho remenem bé. Ho deixem reposar 2 minuts i ho posem al foc. Afegim un rajolí d’oli d’oliva verge extra i ho deixem a 3 minuts a baixa temperatura, anant remenant bé amb una forquilla per separar-ne els grans.
Un cop el cuscús està llest, el mesclem en una plata amb les verdures. Hi afegim les panses i ametlles. Pots donar-li un toc de gràcia si l’amaneixes amb una vinagreta de coriandre i comí (oli d’oliva verge, mitja culleradeta de coriandre mòlt, un polsim de comí i unes gotes de llimona).