Servir en safata calenta.Servir en safata calenta.
Receptes
Espinacs a la catalana
Ingredients
- 2 quilos d'espinacs
- 100gr de pernil magre
- 150gr de Panses Borges
- 100gr de Pinyons Borges
- 1 dent d'all
- Sal
- Pebre
Pas a pas
-
Pas 1
Tallar i rentar bé els espinacs (heu de tenir cura que no quedi gens de terra).
Posar a bullir els espinacs amb molt poca aigua i sal uns cinc minuts; tot seguit, deixar escórrer i refredar, premsar-les perquè surti tota l’aigua i tallar-les petites.
Escalfar oli en una paella grossa, sofregiu l’all i treure’l quan estigui daurat. Posar el pernil tallat a trossets petits, deixar sofregir i tot seguit afegir les panses (sense cues). Quan s’inflin, afegiu els pinyons, deixeu-ho sofregir i, abans que els pinyons adquireixin color, afegir els espinacs.
Sofregir tot junt a foc lent perquè el conjunt s’escalfi uniformement. Rectificar de sal, assaoneu amb pebre.