En una paella gran daurar la ceba i l’all durant un minut amb l’oli de gira-sol Borgefrit. A continuació afegir les mongetes negres, la cansalada, els embotits, pernil fumat, la carn, sal, pebre negre, el llorer i les dues meitats de la taronja. Tapar i fer a foc lent durant 2 hores o fins que les mongetes estiguin toves. Remenar de tant en tant i afegir mes aigua si ho requereix.
Servir amb taronja, arròs brasiler, iuca etc.
Receptes
Feijoada
Ingredients
- 2 culleres d'Oli de Girasol Borgefrit
 - 1 ceba gran tallada
 - 4 dents d'all, picats
 - 4 tasses de mongetes negres, deixant-les al remull durant la nit
 - 1/2 quilo de cansalada salada bullit i tallat en petits daus
 - 1 quilo d'embotit portuguès o italià
 - 1 quilo de talls de pernil fumat
 - 1 quilo de carn tallada en petits daus
 - 1/2 culleradeta de sal
 - 4 fulles de llorer
 - 1 taronja fresca rentada i tallada per la meitat
 - 3 litres d'aigua
 - 2 taronges tallades a grills per decorar
 
Pas a pas
- 
                        
Pas 1
 - 
                                                  
Trucs:
A aquesta recepta li afegirem un toc de taronja. Un producte típic de la nostra zona amb què, a més d’oferir un toc mediterrani, li donarem un sabor fresc i l’enriquirem amb vitamina C que és bona per a la nostra vista, pell, oïda, aparell respiratori … entre d’altres moltes propietats. Al mateix temps que ens ajudarà en la digestió en ser un producte desgreixant. Perfecte per a un plat tan contundent.
 

                                    
                                  
                              


