Receptes

Flam (vegà!) de beguda de nou, d’ametlla o d’avellana, i plàtan

10 min

Temps

4 persones

Racions

FÀCIL

Dificultat

3.33 / 5 (3 votes)

Valoració

Borges - flan vegano

Ingredients

  • 450 ml de beguda de nou, d’ametlla o d’avellana
  • 2 plàtans mitjans
  • Dues cullerades de cafè d’edulcorant líquid a escollir (xarop d’atzavara, estèvia…)
  • Pela de llimona
  • Canyella

Per al caramel:

  • 50 g de sucre
  • Dues culleradetes de suc de llimona

Beguda d’ametlla

Beguda d’avellana

Beguda de nou

Pas a pas

  1. Pas 1

    En primer lloc escalfem la beguda vegetal amb la pela de mitja llimona; si ens ve de gust hi podem afegir una branqueta de canyella per donar-hi sabor. Quan aquesta barreja arrenqui el bull, la traiem del foc i deixem que s’infusioni almenys durant deu minuts, per tal que els sabors s’integrin. A continuació traiem la canyella i la pela de llimona i hi afegim dues culleradetes d’edulcorant. En aquest pas és important que siguem especialment curosos: el plàtan i la beguda vegetal ja són dolços, així que amb un xic d’edulcorant n’hi haurà prou perquè el flam quedi perfecte.

  2. Pas 2

    Posem la beguda vegetal a escalfar de nou i hi afegim els plàtans tallats en rodanxes fines. Ho escalfem uns minuts i a continuació ho triturem; hem de mirar que no s’hi facin grumolls.

  3. Pas 3

    Per fer el caramel, escalfem a foc viu el sucre amb la llimona, hi tirem una culleradeta d’aigua per damunt i ho deixem coure, sense remenar. Tan bon punt el sucre agafi un to daurat, abaixem el foc i ho remenem en cercles, fins que tingui la textura que desitgem (si ens queda massa espès podem afegir-hi una mica més d’aigua).

  4. Pas 4

    Omplim la base dels motlles de flam amb el caramel, hi vessem la mescla de beguda vegetal i plàtan i ho deixem refredar a la nevera. A l’hora de servir-ho, ho podem acompanyar amb una bola de gelat de xocolata i quatre fulles de menta.

No hi ha res millor que tenir la recepta a la cuina per a començar!

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later