En primer lloc escalfem la beguda vegetal amb la pela de mitja llimona; si ens ve de gust hi podem afegir una branqueta de canyella per donar-hi sabor. Quan aquesta barreja arrenqui el bull, la traiem del foc i deixem que s’infusioni almenys durant deu minuts, per tal que els sabors s’integrin. A continuació traiem la canyella i la pela de llimona i hi afegim dues culleradetes d’edulcorant. En aquest pas és important que siguem especialment curosos: el plàtan i la beguda vegetal ja són dolços, així que amb un xic d’edulcorant n’hi haurà prou perquè el flam quedi perfecte.
Receptes
Flam (vegà!) de beguda de nou, d’ametlla o d’avellana, i plàtan
Ingredients
- 450 ml de beguda de nou, d’ametlla o d’avellana
- 2 plàtans mitjans
- Dues cullerades de cafè d’edulcorant líquid a escollir (xarop d’atzavara, estèvia…)
- Pela de llimona
- Canyella
Per al caramel:
- 50 g de sucre
- Dues culleradetes de suc de llimona
Pas a pas
-
Pas 1
-
Pas 2
Posem la beguda vegetal a escalfar de nou i hi afegim els plàtans tallats en rodanxes fines. Ho escalfem uns minuts i a continuació ho triturem; hem de mirar que no s’hi facin grumolls.
-
Pas 3
Per fer el caramel, escalfem a foc viu el sucre amb la llimona, hi tirem una culleradeta d’aigua per damunt i ho deixem coure, sense remenar. Tan bon punt el sucre agafi un to daurat, abaixem el foc i ho remenem en cercles, fins que tingui la textura que desitgem (si ens queda massa espès podem afegir-hi una mica més d’aigua).
-
Pas 4
Omplim la base dels motlles de flam amb el caramel, hi vessem la mescla de beguda vegetal i plàtan i ho deixem refredar a la nevera. A l’hora de servir-ho, ho podem acompanyar amb una bola de gelat de xocolata i quatre fulles de menta.