La primavera ens regala espectaculars verdures de l’hort que podem emprar per preparar el plat italià per excel·lència: la frittata.
Receptes
“Frittata” vegetal

Ingredients
- 100 g de bròquil
 - 100 g de carbassó
 - 100 g de pastanaga
 - 100 g de xampinyons
 - 3 ous grans
 - 50 ml de beguda d'avellana Borges
 - una ceba
 - Una dent d'all
 - Oli d'oliva verge extra Borges
 
Pas a pas
- 
                        
Pas 1
En una paella, sofregiu la ceba i l’all amb un raig d’oli d’oliva verge extra. Incorporeu les verdures per aquest ordre: bròquil, pastanaga, carbassó i xampinyons, i saltegeu fins que quedin totes al dente. Sobretot, no parteixis les branques del bròquil, que has de cuinar senceres (si són molt grans, pots bullir-les abans durant uns minuts, perquè s’estovin una mica).
 - 
                        
Pas 2
Bat bé els ous, afegeix la beguda d’avellana Borges i aboca’ls en una paella neta, profunda i petita amb una mica d’oli calent. Deixa que la base de l’ou es cogui i, quan estigui feta, afegeix les verdures. Baixa el foc i deixa que la barreja vagi quallant. Ja tens la teva frittata!
 - 
                        
Pas 3
Una altra manera de donar-li un toc final és retirar-la de la paella quan l’ou no està quallat de el tot però la frittata ja té consistència, i acabar de cuinar-la al forn. Si esculls aquesta opció, pots afegir una mica de formatge per fondre abans d’enfornar durant uns minuts.
 
                                    
                                  
                              
                                    
                                  
                              


