Neteja bé el gall dindi, per eliminar qualsevol resta de plomes.Escalfa el forn a 220 ºC.Amb una xeringa, injecta el vi dolç al pit, les cuixes i les contracuixesdel gall dindi, perquè no s’assequin al forn.
Receptes
Gall d’indi nadalenc… facilíssim!
Ingredients
- Un gall dindi de 4 kg
- 50 ml de vi dolç
- 100 g de prunes sense pinyol Borges
- 200 g de pa dur
- 200 g de cansalada
- Una poma
- Sal
- 50 g de mantega
- Pebre negre
- Una ceba
- Oli d’oliva verge extra Borges
Pas a pas
-
Pas 1
-
Pas 2
Per un altre cantó, hidrata en aigua les prunes i el pa dur. Afegeix-hi la cansalada i la poma tallada en trossos petits.Barreja-ho tot bé, escorre l’excés d’aigua i fes-ho servir per farcir el gall dindi.A continuació, cus l’obertura amb fil de cuina.
-
Pas 3
Sala el gall dindi, salpica’l amb una mica de pebre negre i ruixa’l amb la mantega fosa.Posa-ho en una safata juntament amb la ceba tallada en rodanxes i deixa-ho coure durant tres hores; a mitja cocció, tapa’l amb paper de plata.
-
Pas 4
Un cop fora del forn, deixa que es refredi uns 20 minuts. El pots servir acompanyat d’una amanida o bé tallar unes quantes patates en daus i coure-les a la mateixa safata.