Escalfa en una paella un rajolí d’oli, tira-hi els espinacs i deixa’ls a foc mitjà uns set minuts, sense para de remenar, perquè es vagin fent.
Receptes
Un gratinat d’espinacs bo i facilíssim!
Ingredients
- 800 g d’espinacs frescos
- 50 g de farina de blat
- 50 ml d’oli d’oliva verge extra Borges
- 400 ml de beguda de nou Borgegs
- 50 g de formatge parmesà ratllat
- ½ cullerada de nou moscada
- Sal i pebre negre al gust
Pas a pas
-
Pas 1
-
Pas 2
Prepara una beixamel: afegeix la farina i la beguda de nou a la paella i remena a poc a poc durant un parell de minuts més, fins a aconseguir una mena de crema que integri tots els ingredients. Condimenta-ho al gust amb sal, pebre i nou moscada. Continua remenant per obtenir una beixamel homogènia, sense grumolls i amb una textura cremosa. És important que la farina es cogui del tot, perquè la beixamel quedi compacta i saborosa.
-
Pas 3
Quan la beixamel ja tingui la textura desitjada, posa la mescla en una font per al forn, tira-hi formatge ratllat per damunt i gratina-la durant uns 5 minuts al forn, preescalfat a 180 ºC, fins que el formatge adquireixi un color daurat i estigui cruixent. Llest per servir!