Salpebrem els pits i els coem en una paella amb un raig d’oli, a foc mitjà, fins que quedin ben fets. Els piquem i reservem.
Rentem els xampinyons i els tallem. Piquem la ceba i el gra d’all. A la mateixa paella on hem cuinat els pits, sofregim la ceba i l’all picat amb un bon raig d’oli, durant uns deu minuts a foc lent. Afegim els xampinyons i el vi blanc. Ho coem a foc mitjà fins que l’alcohol s’evapori. Fora del foc, ho barregem amb el pollastre cuit, el pernil picat i la salsa de tomàquet.
Elaborem la beixamel. En una cassola fonem la mantega i afegim la farina. Ho cuinem uns tres minuts fins que perdi el gust de farina crua, remenant contínuament per evitar que es cremi. Hi vessem la llet tèbia d’un sol cop. Salpebrem i anem batent amb unes varetes fins que espesseixi, a foc mitjà.
Bullim les plaques de canelons seguint les indicacions del paquet. Les refresquem i colem i immediatament muntem la lasanya.
En una plata apta per al forn, posem una cullerada de beixamel a la base i, al damunt, una capa de plaques de canelons cuites. A continuació, una capa de farcit, una altra de plaques de canelons i una altra capa de beixamel; després una altra de farcit i una altra de plaques de canelons, i acabem amb la beixamel i el formatge ratllat.
Ho introduïm al forn a 180 ºC durant uns 20 minuts perquè recuperi l’escalfor i acabem donant-hi un toc de gratinat.
Receptes
Lasanya de pollastre i xampinyons
Ingredients
- 20 plaques de canelons
- 200 g de pit de pollastre
- 50 g de pernil serrà a llenques
- 200 g de xampinyons
- 1 ceba
- 1 gra d’all
- 250 g de salsa de tomàquet
- Vi blanc
- Pebre negre
- Oli d’oliva
- Formatge tipus gruyère
Per a la beixamel:
- 500 ml de llet
- 50 g de mantega
- 50 g de farina
- Sal
Pas a pas
-
Pas 1
-
Trucs:
Si fem servir plaques de canelons, podrem preparar racions individuals sense que se’ns desmunti quan ho servim. També ho podem muntar en terrines individuals perquè sigui més senzill de repartir.