Si fas servir carbassó en lloc de plaques de lasanya, gaudiràs d’un plat diferent, ideal per a grans i petits.
Receptes
Lasanya cremosa de carbassó
Ingredients
- 3 carbassons mitjans
- 50 g de formatge parmesà ratllat
- 100 g de formatge tipus mozzarella ratllat
- 50 g de formatge tipus scamorza ratllat
- 500 ml de beguda de nou Borges
- 50 g mantega
- 40 g de farina de blat
- Oli d’oliva verge extra Borges
- Nou moscada
Pas a pas
-
Pas 1
Renta els carbassons i talla’ls a tires molt fines (pots fer servir un pelador de patates). Col·loca les tires damunt de paper de cuina durant uns minuts, perquè els carbassons deixin anar l’aigua que contenen i evitar que la lasanya quedi aigualida.
-
Pas 2
En una paella antiadherent, escalfa la mantega i desfés-hi la farina. Cuina-la bé durant uns minuts i afegeix-hi la beguda de nou, tèbia, a poc a poc i sense parar de remenar. No t’oblidis de tirar-hi un pessic de nou moscada i ja tindràs la salsa beixamel.
-
Pas 3
En una safata per a forn untada amb oli d’oliva verge extra, col·loca les tires de carbassó, a continuació espolsa una barreja dels tres formatges pel damunt i després tira-hi la beixamel. Repeteix aquesta operació les vegades que calgui fins que hagis disposat tots els carbassons, els formatges i la beixamel en diverses capes. Remata-ho amb una capa de beixamel i una altra de formatges i introdueix aquesta lasanya tan original al forn, prèviament escalfat, durant uns 30 minuts.