Rentem i tallem els tomàquets i les albergínies en rodanxes d’un centímetre de gruix, aproximadament. Les disposem damunt d’una safata de forn i les amanim amb sal i una mica d’oli d’oliva verge extra. Deixem que es coguin al forn cap a 10 minuts a 200 °C.
Per un altre cantó, torrem els pinyons en una paella. Un cop torrats, els posem en un vas de batedora, juntament amb el gra d’all, pelat i trossejat, l’alfàbrega, l’oli d’oliva verge extra i la sal i, ho triturem tot. Per acabar, corregim l’oli i la sal, si és necessari.
Quan ja tenim les verdures llestes, les muntem per capes: una rodanxa de tomàquet, al damunt una d’albergínia, i així successivament. Quan ja tinguem el milfulls fet només caldrà que el rematem amb el pesto.
Si t’agrada el formatge, unes quantes llesques de mozzarella fresca entre les rodanxes d’albergínia i les de tomàquet aniran de primera, així com uns quants encenalls de parmesà. Boníssim!