Bullim la nata i l’aboquem, ben calenta, damunt la xocolata (trossejada) per fondre-la. Un cop fosa, ho deixem refredar a la nevera o al congelador, ja que quan arribi el moment d’escampar aquesta mescla, ens interessa que no estigui líquida.
Receptes
Pasta de full fàcil de xocolata
Ingredients
- 2 làmines de pasta de full, rodones o rectangulars
- 250 g de cobertura de xocolata negra
- 150 ml de nata líquida
- 50 g d’ametlles crues
- Un ou
- Sucre
Pas a pas
-
Pas 1
-
Pas 2
Trenquem les ametlles i les posem en remull, amb aigua. Estenem una de les làmines de pasta de full damunt d’una safata de forn protegida amb paper sulfurat o amb el mateix paper amb què estava enrotllada dins l’envàs. Punxem aquesta base amb una forquilla i hi estenem la xocolata per damunt, però sense que arribi a les vores pasta de full perquè després puguem tancar bé la pasta de full.
-
Pas 3
Cobrim amb l’altra làmina de pasta de full. Segellem les vores de les dues masses (amb pessics o doblegant-les sobre si mateixes) i, amb una forquilla, punxem la capa superior per evitar que s’infli més del compte. La pintem amb ou batut. Colem i assequem bé les ametlles que teníem en remull i les escampem per damunt de la pasta de full.
-
Pas 4
Ho empolvorem generosament amb sucre i ho deixem coure al forn, durant 30 minuts, a 180º C.
-
Consells
- Aquestes postres són ben fàcils de fer i tenen molt bona acollida entre els més joves de la casa. Si no tens ametlles, pots fer servir nous, avellanes o festucs. Una altra possibilitat és fer porcions individuals. En aquest cas, cal que tallis les làmines de pasta de full a la mida que desitgis i seguir amb la resta de la recepta tal com es descriu.
- És aconsellable triar un tipus de xocolata adequada per a fondre, segons indicacions de l’envàs.