Aquest pastís vegà, a més de ser boníssim, és tot un festival de nutrients i no pot ser més fàcil de preparar.
Receptes
Pastís de pastanaga vegà
Ingredients
- 600 g de farina d’espelta
- 3 pastanagues mitjanes
- 2 cullerades soperes de llevat
- 70 g d’oli d’oliva verge extra Borges
- 500 ml de beguda d’ametlla Borges
- 1 culleradeta de bicarbonat de sodi
- 150 g de panela
- Un grapat d’ametlles pelades Borges
- Un grapat de panses Borges
Pas a pas
-
Pas 1
Escalfa el forn a 180 ºC.
-
Pas 2
Mescla en un bol la farina, les pastanagues pelades i ratllades, el llevat, l’oli d’oliva, la beguda d’ametlla, el bicarbonat de sodi i la panela. Tritura-ho tot amb la batedora elèctrica, però no en excés, per evitar que la massa s’oxigeni més del compte.
Afegeix-hi les ametlles picades i les panses i remena. -
Pas 3
Cobreix amb paper vegetal el fons d’un motlle de fer pastissos, perquè la massa no s’hi enganxi (una altra opció és embrutar-lo amb oli d’oliva i farina). Tira la massa a sins i posa el pastís al forn durant una hora aproximadament.