Escalfa el forn a 200 ºC.
Receptes
Pastís de porros, fàcil i lleuger per a l’estiu
Ingredients
- 6 porros mitjans
- 300 ml de clara d’ou
- 2 ous
- 200 ml de beguda d’ametlla Borges Natura
- 180 g de formatge gruyère ratllat (o bé un altre de característiques similars)
- 2 cullerades de farina
- Un pessic d’orenga
Pas a pas
-
Pas 1
-
Pas 2
Talla els porros a rodanxes de mig centímetre de gruix i cou-los en una paella fonda amb oli d’oliva verge extra fins que es comencin a daurar.
-
Pas 3
Munta la clara d’ou a punt de neu. En un altre bol, bat els dos ous i a continuació tira-hi les clares, la beguda vegetal, la meitat del formatge ratllat, els porros ja daurats i la farina. Si trobes que hi ha un excés de massa, pots retirar una mica de beguda vegetal; la proporció dependrà de la mida dels porros. Salpebre-ho i afegeix-hi l’orenga.
-
Pas 4
Vessa la mescla en un motlle recobert amb paper de forn, tira-hi per damunt la resta del formatge ratllat i posa el pastís al forn durant 30 minuts.