Se serveix la cuixa de xai a rodanxes (estarà molt tendra), cadascuna amb els seus pinyons torrats, ceba i panses, amb una mica de la salsa a sobre.Se serveix la cuixa de xai a rodanxes (estarà molt tendra), cadascuna amb els seus pinyons torrats, ceba i panses, amb una mica de la salsa a sobre.
Receptes
Cuixa de xai amb pinyons i panses
Ingredients
- 1 cuixa de xai (amb talls)
- 1 ceba gran o 2 de petites
- 1 vas de vi de Porto
- 1/2 llimona exprimida
- 100gr de Pinyons Borges
- 50gr de Panses Borges
- Pebre negre
- Romaní
- 1 fulla de llorer
- 2 dents d'all
Pas a pas
-
Pas 1
Col·locar la cuixa en una font de vidre amb el Porto, el suc de llimona, els grans de pebre, la fulla de llorer, el romaní i l’all tallats a trossets. Tapar i deixar a la nevera durant tota la nit.
Tres hores i mitja abans que vulguis servir la cuixa, escalfar el forn a 150 º. Obrir la font i donar volta el xai. Afegir sal i tornar a tapar. Introduir al forn a 130 º durant 1 hora. Retirar la font i afegir la ceba tallada a rodanxes, els pinyons i les panses. Tornar a introduir la font tapada al forn i pujar la temperatura a 150 º.
Després d’una altra hora, treure la font, obrir-la i donar-li la volta a la cama. Introduir de nou al forn, aquest cop destapada, i pujar la temperatura a 170 º.
Als 45 minuts, treure la font i traslladar el suc (n’hi ha d’haver molt) a un cassó tenint cura que no s’escapin els pinyons, les panses i la ceba que han de quedar amb el xai . Tornar a posar al forn fins que arribi al seu punt. Escalfar el suc fins que espesseixi. Si vols pots afegir unes gotetes de salsa de soja o una mica de suc de poma, o una mica de maizena dissolta en vi negre.