Receptes

Samoses d’espinacs i pinyons

20 min

Temps

4 persones persones

Racions

Fàcil

Dificultat

0 / 5 (0 votes)

Valoració

Ingredients

  • 12 fulles de pasta brick
  • 400 g d'espinacs (poden ser congelats)
  • 1 ceba
  • 1 gra d'all
  • 1 culleradeta de comí mòlt
  • 1/2 culleradeta de gingebre
  • 50 g de formatge cremós
  • Un grapat de pinyons Borges
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra Borges

Pas a pas

  1. Pas 1

    En el cas que els espinacs siguin congelats, comencem bullint-los uns 5-6 minuts. Si preferim els espinacs frescos, els rentem i assequem bé. A continuació, pelem i piquem la ceba i l’all tot ben petit. Ho sofregim a foc lent amb l’oli durant uns 5 minuts, o fins que la ceba quedi tendra. Afegim les espècies i deixem que es daurin 2 minuts, afegim els espinacs ben escorreguts, ja siguin bullits o crus, i anem remenant de tant en tant. Els espinacs crus deixen anar aigua, així que els saltejarem fins que s’hagi evaporat. Quan veiem que estan cuits, hi afegim els pinyons, el formatge cremós i la sal. Ho barregem tot bé i apaguem el foc.

    La pasta brick normalment és rodona. La doblegarem per la meitat i la part rodona cap a dins, de manera que ens quedi una banda. En una cantonada de la banda hi posarem una mica de farciment ben escorregut. Ho dobleguem i tenim un triangle. Col·loquem les samoses a la safata de forn, les pintem amb oli i ho posem al forn a 200 ºC uns 12 minuts aproximadament, fins que quedin daurades. També les podem fregir en força oli calent.

  2. Trucs:

    • Podeu acompanyar les samoses amb una mica de salsa de iogurt. Es tracta, simplement, de barrejar iogurt amb una mica de comí i oli.
    • Les samoses són originàries de l’Índia i el Pakistan i són bastant més picants del que nosaltres proposem!
    • Si no tens pasta brick pots elaborar-les amb pasta fil·lo o amb pasta fullada.
    • Si vols que continuï sent un plat vegà però més ric en proteïnes, afegeix uns dauets de tofu al farciment.

No hi ha res millor que tenir la recepta a la cuina per a començar!

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later