Ja ho sabem: arribar al nivell de perfecció de la sopa de pollastre amb arròs de l’àvia és difícilíssim. En aquest plat, tot sembla estudiat minuciosament: la textura, la combinació d’ingredients, les aromes… Fins i tot sembla que l’àvia aconsegueixi calcular la temperatura òptima per servir-la sense que et cremi la llengua ni t’arribi freda a l’estómac. Nosaltres hem preparat aquesta recepta, que s’acosta força a la de l’àvia.
Receptes
Sopa de pollastre amb arròs de l’àvia: saludable i ràpida
Ingredients
- 2 quarts de pollastre
- 1 ceba blanca
- 2 porros petits
- 2 patates grans
- 2 pastanagues
- 2 tomàquets de pera
- 1 branca d’api o unes fulles de llorer al gust
- 3 litres d’aigua
- 120 g d’arròs integral
- Oli d’oliva verge extra Borges
- Sal i pebre
- Bitxo al gust
Pas a pas
-
Pas 1
Coem l’arròs integral durant la meitat del temps indicat al paquet, l’escorrem i el reservem.
-
Pas 2
A part, piquem la ceba i els porros i els sofregim en oli d’oliva verge extra amb un pessic de sal i pebre negre. Quan la ceba estigui daurada, hi afegim els quarts de pollastre i els segellem per tots els costats; a continuació, els esmollem.
-
Pas 3
En una cassola tirem la carn, la ceba, les patates trossejades, les pastanagues, els porros i els tomàquets ratllats i ho cobrim tot amb aigua abundant. Ho salem al gust. Quan arribi al punt d’ebullició, hi afegim l’arròs i ho deixem coure durant l’altra meitat del temps de cocció.
-
Pas 4
Ho servim calent amb un toc de bitxo al gust.