En un motlle rodó posarem aproximadament 100gr per persona.
Receptes
Tàrtar de tomàquet
Ingredients
- 1 quilo de tomàquets sencers
- 60gr de ceba tendra
- 40gr de cogombre en vinagre
- 35gr de ceba en vinagre
- 15gr de tàperes
- 1 ou dur
- 1 cullerada sopera de mostassa tipus "Louit"
- 1 cullerada sopera de salsa Lea & Perrins
- 50gr d'Oli d'Oliva Verge Extra Borges
- Vinagre Balsàmic de Mòdena Borges
- Oli Aromàtic Romaní Fresc Borges
- Unes gotes de salsa de tabasco al gust
- Pebre negre
- Sal
- 2 clares d'ou
Pas a pas
-
Pas 1
Separarem la carn del tomàquet i traurem les llavors. Seguidament extraurem tota l’aigua possible del tomàquet pressionant amb les mans.
Tallarem en daus molt petits la ceba tendra, cogombres, ceba en vinagre, tàperes, l’ou dur i el tomàquet.
Posarem en un bol la mostassa, salsa Lea & Perrins, sal, pebre, tabasco i posarem a poc a poc l’oli emulsionant. Quan tinguem la salsa lligada posarem el rovell dels ous i afegirem tots els ingredients que quedin remenant fins a quedar tot barrejat.