Col·locar el timbal al centre del plat i decorar amb tomàquet cherry, espàrrecs verds saltejats o fruits secs.Col·locar el timbal al centre del plat i decorar amb tomàquet cherry, espàrrecs verds saltejats o fruits secs.
Receptes
Timbal de puré de patates amb gambes, salsa de nous gratinada i verdures saltejades
Ingredients
- 8 patates mitjanes
- 200gr de gambes crues netes
- 400ml de nata per cuinar
- 100gr de Nous Borges
- 16 tomàquets cherry
- 8 espàrrecs verds
- 3 cullerades soperes de brou de carn
- Vinagre Balsàmic de Módena Borges
- Sal
- Julivert
- Nou moscada
- Oli d'Oliva Verge Extra Borges
- Aigua
Pas a pas
-
Pas 1
Coure les patates amb la pell en aigua amb una mica de sal. Un cop cuites, peleu-les i prepareu un puré afegint una mica d’oli d’oliva.
Piqueu l’escalunya a dauets molt petits i fregir en una paella amb una mica d’oli. Un cop cuita, reservar la meitat per a la salsa de nous a l’altra meitat afegir les gambes netes. Saltejar juntament amb la ceba, una mica de sal i julivert. Reservar.
Per a la salsa de nous, posar la mitja escalunya que havíem reservat en una cassola petita, afegir la nata, el vinagre de Mòdena, una miqueta de nou moscada i el brou de carn. Escalfar i afegir les nous, les quals haurem picat en un morter; deixar reduir una mica fins a aconseguir l’espessor desitjat.
En un motlle cilíndric de mida mitjana, posem el puré fins gairebé la meitat, després les gambes i finalment més puré i salsa de nous.