Blog

Xocolata i oli d’oliva, per què no?

30 maig 2016

Hagués estat impensable en temps remots que aquella fruita tan preuada, semblant a l’ametlla, que es venia mòlta i que es feia servir, fins i tot, com a moneda, s’acabés convertint en un dels “pecats” més hedonistes, accessibles i estesos arreu del món.

Qui no saliva amb un pastís de xocolata ben cremós? Qui no gaudeix amb aquell moment en què una unça es va fonent a poc a poc en l’escalfor de la boca? Un deliciós producte que és l’estrella de la pastisseria, que fa llaminera la fruita, que encaixa a la perfecció amb carns de caça i que troba en l’oli d’oliva un aliat fidel.

I que no et sorprengui, perquè aquell pa amb oli, xocolata i sal dels berenars de tota la visa ho deixa ben clar. Un maridatge “de nens” amb ADN popular que s’ha revisitat i refinat en clau gurmet, que xefs com Oriol Balaguer han convertit en postres d’alta cuina i algunes marques deli, en deliciosos bombons o trufes.

Així, doncs, ja ho saps: en la pròxima degustació d’olis d’oliva que organitzis a casa amb amics, no hi poden faltar unes unces de xocolata. I si és negre, millor. Veuràs quina harmonia es crea entre l’amarg i les aromes de l’oli… I si la cosa va de provar-ho a la cuina, aquí tens un parell de propostes: una per als intrèpids pastissers i una altra com a solució ràpida per a unes postres improvisades i llamineres.

Cremós de xocolata amb oli d’oliva

Necessitarem 75 ml de llet, 75 ml de nata per muntar, mitja branca de vainilla, 2 rovells d’ou, 30 g de sucre, 120 g de xocolata, ratlladura de taronja, oli d’oliva verge extra i sal maldon. Portem a ebullició la llet, la nata, el sucre i la vainilla. Un cop arrenqui el bull, retirem del foc i hi afegim els rovells, sense deixar de remenar bé amb la vareta. Afegim la xocolata i ho barregem fins que estigui fos. Batem amb la batedora perquè emulsioni, ho col·loquem en un recipient i ho deixem refredar. Deixem que reposi a la nevera tota la nit. A l’hora de servir, agafem petites porcions amb l’ajut de dos culleres i rematem amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra, un mica de ratlladura de taronja i sal maldon.

Gelat de xocolata amb meló i oli d’oliva

Si vols donar un toc especial a un simple gelat de xocolata, com ara aquella terrina que tens al congelador, només has de seguir tres passos ben senzills. En un bol, col·loquem una bola de gelat al centre, al voltant hi disposem daus de meló, salpiquem sobre el meló una miqueta de pebre negre i, per acabar, un rajolí oli d’oliva verge extra. La barreja del dolç, el fresc i el punt picant resultarà atrevida i original.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later