Deixa els cigrons en remull durant tota la nit i reserva’ls.
Receptes
Carn d’olla tradicional fàcil i boníssima
Ingredients
- 300 g de cigrons
- 150 g de cansalada
- 1 espinada de porc salada
- 1 os de pernil
- 200 g de braó
- 3 cuixes de pollastre
- 200 g de xoriç
- 2 pastanagues
- 2 patates petites
- 1 nap
- 1 porro
- ½ col petita
Pas a pas
-
Pas 1
-
Pas 2
En una olla amb uns 2 litres d’aigua, cou la cansalada, l’espinada, el pernil, el braó vedella i el pollastre, i salpebre-ho. Quan l’aigua arrenqui el bull, retira l’escuma de la superfície i tira-hi els cigrons, ja escorreguts.
-
Pas 3
Cou-ho durant una hora aproximadament. Afegeix-hi el xoriç sencer i deixa que es cuini tot uns 15 minuts més.
-
Pas 4
Incorpora-hi la pastanaga, la patata, el nap, el porro i la col i cuina-ho tot 10-15 minuts més, en funció del gruix dels trossos.
-
Pas 5
Cola la carn d’olla i serveix-la en una safata gran. El brou sobrant et pot servir per fer sopa de fideus.