Preescalfeu el forn a 160 °C. Greixeu un motlle amb AOVE i enfarineu-lo.
Receptes
Pastís de festucs
Ingredients
- 140 g de festucs torrats sense sal Borges Pizarro
- 160 ml d'oli d'oliva verge extra Borges
- 200 g de sucre
- 1/2 culleradetes de vainilla
- 1/2 culleradetes de sal
- 3 ous L
- 60 ml de beguda de nou Borges Natura
- 115 g de farina d'ametlles 'En tu cocina' Borges
- 1/2 culleradetes de llevat
Pel frosting
- 180 g de nous triturades Borges Pizarro
- 400 g de iogurt grec
- Una cullerada de mel
- 3 fulles de gelatina
Pas a pas
-
Pas 1
-
Pas 2
Pica els festucs fins a convertir-los en farina. En un bol gran, bateu l’oli amb el sucre. Afegeix-hi la vainilla, la sal i els ous un a un, i bat de nou després de cada addició.
-
Pas 3
Afegeix la farina de festucs i barreja. A continuació, aboca la beguda de nou Borges. Barreja de nou i incorpora la farina i el llevat, batent per aconseguir una massa homogènia.
-
Pas 4
Posa la massa al motlle i enforna-la durant 60-70 minuts. Comprova amb un escuradents si el pastís està cuit.
-
Pas 5
Traieu-lo del motlle i deixeu-ho refredar completament sobre una reixeta.
-
Pas 6
Per elaborar el frosting de iogurt, tritura les nous fins a aconseguir una pasta. Afegeix-hi el iogurt, la mel i la gelatina fosa. Barreja-ho bé i reparteix-ho sobre el pastís de pistatxo amb l’ajuda d’una màniga pastissera.