Blog

Compartint sempre és millor. Organitza un sopar per als amics sense morir en l’intent!

15 Maig 2017

Ja s’han acabat aquells sopars tan llargs d’estovalles amb aperitiu, primer, segon i postres, que acostumen a deixar esgotats els amfitrions i, sovint, empatxats els comensals. Una bona opció si volem reunir els nostres amics a taula sense morir en l’intent és organitzar un bon pica-pica en un ambient informal. Us en donem idees:

Tapes fredes

Apostar per productes freds, que no requereixin fogons, sempre és una bona idea, perquè així evitem que els amfitrions hagin d’estar constantment pendents de la cuina. És millor un bon ibèric que unes croquetes (que a més s’hauran de fregir just en el moment de consumir-les), millor un bon assortiment de formatges de qualitat que unes broquetes. Les olives, conserves i el marisc sempre fred seran bones opcions per començar a fer gana en l’aperitiu sense haver d’estar pendents del foc. Un bon hummus i un guacamole sempre funcionen, són facilíssims de fer i deliciosos. Podem acompanyar-los de verdures crues.

Xips de verdures

No hi ha res més fàcil d’elaborar i més atractiu que unes xips de verdura, que són el resultat de fregir verdures variades (com la pastanaga o la remolatxa) en força oli d’oliva verge extra molt i molt calent.

Pastís estrella

El popular pastís de pasta de full en forma d’estrella permet múltiples variacions i es pot degustar fred o tebi. Podem fer-lo de tomàquet i formatge, o afegir-hi pernil i fins i tot verdures al gust. Si el deixem enllestit el dia anterior ens estalviarem feina i quedarem la mar de bé.

Broquetes de fruita

Hi ha qui les treu a les postres, però quan la cosa va de pica-pica molts prefereixen deixar-les a taula perquè els convidats vagin picant entre plat i plat. Si optem per preparar-les de postres, un raig de xocolata fosa per sobre els hi donarà un toc espectacular.

Amanides

Mai no ha estat tan fàcil fugir de la clàssica amanida mixta. Per què no en fem una de fonoll i taronja, amanida amb un raig d’oli d’oliva verge extra i vinagre de poma? O una bona burrata de qualitat amb ruca i un pesto verd d’alfàbrega, oli d’oliva verge extra i ametlles? O una de pasta amb tomàquets deshidratats i una bona crema balsàmica? Hi ha tantes possibilitats que, si som molts, en podem elaborar fins i tot dues o tres. I, si ens hi volem lluir, podem presentar-les en vasets individuals.

Snacks exòtics

Boles de wasabi, xips de kale (posem la kale al forn mitja hora i llestos), edamame o plàtan fregit són piscolabis originals que normalment fan les delícies del personal.

Barquetes

D’embotit, pebrot, salmó, gambes, truita, minihamburgueses… L’opció d’elaborar petites barquetes i presentar-les per la taula mai no falla.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later