Pelem, tallem i piquem la ceba i la posem en una cassola, amb els grans d’all pelats i picats i un bon raig d’oli.
Receptes
Faves guisades amb cloïsses, navalles i musclos de llauna
Ingredients
- 1 kg de faves petites y pelades (poden ser de llauna)
- 100 g de cloïsses al natural (en llauna)
- 100 g de navalles al natural (en llauna)
- 100 g de musclos al natural (en llauna)
- Oli d’oliva
- 1 ceba gran
- 2 tomàquets madurs
- 2 grans d’all
- 1 grapat de julivert
Paso a paso
-
Paso 1
-
Paso 2
Sofregim a foc baix uns 10 minuts, fins que adquireixi un color daurat. Afegim els tomàquets ratllats i ho deixem coure uns 10 minuts més, fins que aquests perdin tota l’aigua.
-
Paso 3
Colem les llaunes, conservant-ne l’aigua, i reservem.
-
Paso 4
Afegim les faves i l’aigua de les llaunes a la cassola, la tapem i ho deixem coure a foc lent durant uns 15 minuts. Durant la cocció anem sacsejant la cassola perquè el contingut no s’enganxi a la base.
-
Paso 5
Al final de la cocció afegim el marisc, barregem, tastem i, si cal, salpebrem. Acabem amb julivert fresc picat i servim immediatament.
-
Consell
Aquesta recepta es pot preparar a base de llaunes gairebé en la seva totalitat, fins i tot en el cas de les faves, que es comercialitzen en la varietat baby en oli d’oliva. En aquest cas, cal colar-les bé fins a eliminar-ne tot l’oli, i no coure-les, sinó escalfar-les tan sols, afegint-les al sofregit i a l’aigua de les llaunes. Un cop calentes, s’hi tira el marisc i se segueixen les indicacions anteriors.