Un plat contundent perfecte per a una reunió familiar
Receptes
Lluç amb gambes
Ingredients
- 4 lloms de lluç
- 200 g de gambes mitjanes pelades
- 2 grans d’all
- 1 ceba
- 2 tomàquets ben madurs
- 20 g de farina
- 400 ml de brou de peix
- Un raig d’oli d’oliva verge extra Borges
- Sal i pebre
- 80 g de fruita dessecada a trossos Borges
Pas a pas
-
Pas 1
Pela els alls i daura’ls a la paella amb un raig d’oli d’oliva verge extra. Retira’ls.
-
Pas 2
En el mateix oli, daura la ceba i incorpora-hi els tomàquets tallats a trossos. Salpebre-ho.
-
Pas 3
Quan els tomàquets siguin cuits, bat tots els ingredients a la batedora.
-
Pas 4
Marca el lluç en una paella fonda amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra. A continuació, retira’l i marca les gambes.
-
Pas 5
A la mateixa paella, torra la farina amb una mica d’oli i aboca-hi el brou de peix. Ves remenant fins a obtenir una salsa lleugera i cremosa.
-
Pas 6
Incorpora a aquesta salsa el tomàquet batut i cuina-ho tot a foc suau uns 15 minuts.
-
Pas 7
Afegeix-hi el lluç, les gambes i la fruita dessecada i cuina-ho tot junt a foc mitjà uns 10 minuts, en funció del guix del peix.