Els millors ‘tacos’ de peix que has tastat mai!
Receptes
‘Tacos’ de peix amb amanida de col
Ingredients
- 4 filets de peix blanc (al gust) sense pell d'aproximadament un dit de gruix
- 12 'tortillas' de blat de moro
- 2 culleradetes de Xile en pols
- 1/2 culleradeta de coriandre mòlt
- 1/4 culleradeta de comí mòlt
- 1 cullerada d'oli d'oliva verge extra Borges
- Sal i pebre negre
- Rodanxes de llima
Per a l'amanida de col:
- 1/2 tassa de maionesa
- 2 culleradetes de Xile en pols
- 1 cullerada de suc de llima
- 1 cullerada d'oli d'oliva verge extra Borges
- 2 culleradetes de vinagre de sidra de poma Borges
- 1 gra d'all picat
- Sal i pebre negre al gust
- 4 tasses de pastanaga ratllada
- 1 tassa d'olives negres senceres
- 1/2 cap de col ratllada
- 1/4 de tassa de coriandre fresc picat
- 3 cebes tendres a rodanxes
Pas a pas
-
Pas 1
En un bol gran, barreja tots els ingredients per a l’amanida de col, salpebra al gust i remou bé. Cobriu-la i deixeu-la refredar mentre prepareu el peix.
-
Pas 2
En un bol petit, barreja el xile, el coriandre i el comí. Assequeu el peix i, amb l’ajuda d’un pinzell, unteu-lo amb una cullerada d’oli d’oliva verge extra. Passa el peix per la barreja d’espècies, posa sal i pebre i refrigera mentre prepares la graella.
-
Pas 3
Preescalfeu la graella a foc alt durant 10 minuts amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra. Cuina el peix fins que s’esmicoli, aproximadament de 10 a 14 minuts (doneu la volta cap a la meitat de la cocció). Poseu el peix a una plata, cobriu-lo amb paper d’alumini i deixeu-lo reposar durant 5 minuts mentre rostiu les ‘tortillas’ (uns 10 segons per costat, perquè s’escalfin).
-
Pas 4
Per servir, talla cada filet de peix en 3 parts iguals. Serveix amb ‘tortillas’ calentes, amanida de col i rodanxes de llima.