Comencem pel farcit. Tallem les verdures a la juliana o bĂ© tan petites com puguem. Les saltem en una paella amb un rajolĂ dâoli, a foc mitjĂ , uns tres minuts o fins que agafin color. Salpebrem i reservem.
Receptes
Calzone de verdures i formatge
Ingredients
Per a la massa:
- 500 g de farina
- 200 ml dâaigua
- 100 ml dâoli dâoliva
- 25 g de llevat fresc
- 15 g de sal (tres pessics)
- Un ou per a pintar-la
Per al farcit:
- 2 pastanagues
- 200 g mongeta tendra
- 100 g de brĂČcoli
- 200 g de formatge ratllat
- 200 g de salsa de tomĂ quet
- Orenga
- Sal i oli
Pas a pas
-
Pas 1
-
Pas 2
En un recipient mesclem la salsa de tomĂ quet, les verdures, lâorenga i el formatge ratllat. Reservem.
-
Pas 3
A continuaciĂł, preparem la massa. Desfem el llevat en lâaigua i hi afegim lâoli. Posem la farina en un recipient gran juntament amb la sal i desprĂ©s hi vesem la mescla de llevat, aigua i oli. Pastem fins a aconseguir una massa llisa que no sâenganxi als dits.
-
Pas 4
Tallem la massa en quatre trossos i estirem cada tros per donar-hi forma arrodonida. En un costat de cada rodona, perĂČ sense arribar a les vores, posem una bona quantitat de farcit. Tanquem la rodona sobre si mateixa, com si fos una cresta o un sobre, i dobleguem el contorn perquĂš no sâescapi el farcit. Ho pintem amb ou batut i ho posem al forn uns 20 minuts a 180Âș C.
-
+ IDEES
- El farcit ofereix infinites possibilitats, i per aixĂČ el calzone és ideal per aprofitar les restes de la nevera. Que et queda una mica de pollastre rostit? Tallaâl petitet i posaâl al farcit. Ous durs, restes dâuna llauna de tonyina, una mica de verdura del wok… Tot combina!
- Considera el calzone un plat Ășnic, ja que atipa molt i Ă©s gustĂłs i complet. A mĂ©s, aquest que proposem sâadequa totalment a la dieta mediterrĂ nia: hidrats de carboni + una important quantitat de verdures + lactis.
- La grà cia del calzoneés que el farcit queda protegit per la massa i es resseca menys, de manera que el resultat és més tendre i suculent.