El terme «procrastinar» (‘acció o hàbit d’ajornar activitats que s’han d’atendre’), el va inventar algú que s’estava plantejant preparar el tàperde l’endemà. Quina mandra. Quines ganes de no moure’s del sofà. Quins desitjos d’escriure un Whatsappa la mama, d’acariciar el gat, d’observar-te les ungles dels peus o de reflexionar sobre les motllures del sostre. Tot això et passa perquè encara no has donat una oportunitat a la pasta freda, aquesta meravella de la natura que prepararàs en cinc minuts mentre escoltes la teva playlist preferida.
Només has de bullir la pasta que més t’agradi juntament amb alguns ous, i conservar-ho tot a la nevera com a base dels teus tàpersdurant uns quants dies. A partir d’aquí, amb aquests ingredients per bandera, posa-hi imaginació i idea a les teves pròpies combinacions.
Perquè no t’hagis de trencar el cap pensant el teu proper tàper,et donem una idea d’amanida de pasta. Després, vejamquè se t’acut per preparar-ne de diferents i ser l’enveja de l’oficina. Primer, posa la pasta i afegeix-hi un ou dur trossejat. A continuació, tira-hi una llauna de tonyina, quatre olives esmicolades, pernil dolç i unes quantes nous (o la fruita seca que prefereixis). Per lligar-ho tot pots fer una salsa de iogurt, que és molt i molt fàcil de preparar, a més de deliciosa. Només necessites iogurt, una mica d’oli d’oliva, un ragetde suc de llimona i un pessic d’orenga. Sa i exquisit!