Gràcies, beneïda pastisseria vegana, per haver-te posat de moda! Gràcies per haver arribat a les nostres vides per demostrar que es poden menjar dolços deliciosos, complets i saludables sense que calgui recórrer a opcions hipercalòriques farcides de greixos saturats. Hi ha milers d’exemples, però aquest pastís de xocolata va robant cors per allà on passa.
Receptes
Pastís d’aniversari de xocolata. Bonic, fàcil i saludable
Ingredients
- 300 g de farina
- 300 ml de beguda d’ametlla
- 80 ml d’oli d’oliva verge extra
- 80 g de panela
- 50 g cacau en pols, sense sucre
- 50 g de llevat
- Unes gotetes de suc de llimona
- Xocolata de postres per a la cobertura
- Fruits secs
Pas a pas
-
Pas 1
Preescalfa el forn a 180 ºC i unta tot el recipient amb oli d’oliva verge extra.
-
Pas 2
Barreja en un bol la panela, el cacau, el llevat i la farina que hauràs tamisat. Afegeix-hi la beguda d’ametlla i el suc de llimona i remena-ho amb moviments circulars fins a aconseguir una massa homogènia. Incorpora-hi fruita seca triturada. Aboca la barreja dins el recipient i forneja-ho a 180 ºC durant uns 35-40 minuts.
-
Pas 3
Tot seguit, treu el pa de pessic del forn i cobreix-lo amb la xocolata per a postres (dissolta amb un raig de beguda d’ametlla). Deixa-ho refredar a temperatura ambient i decora-ho amb un grapat de fruits secs.