Receptes

El millor gall dindi de Nadal

240 min

Temps

8-10 persones

Racions

Fàcil

Dificultat

0 / 5 (0 votes)

Valoració

El millor gall dindi de Nadal

Prova aquest plat: fàcil de preparar i perfecte per als teus menjars de Nadal!

Ingredients

  • 1 gall dindi sencer (4 kg)
  • 3 cullerades d’oli d’oliva
  • 2 cullerades de vinagre de Mòdena Borges
  • 4 grans d’all
  • 2 branques de romaní fresc
  • 2 branques de farigola fresca
  • 1 ceba gran
  • 1 llimona
  • Sal i pebre al gust
  • 200 ml de brou de pollastre (opcional)
vinagre balsàmic de mòdena

Vinagre balsàmic de Mòdena

Pas a pas

  1. Pas 1

    Escalfa el forn a 180 °C.

  2. Pas 2

    Posa el gall dindi, net i sec, en una safata gran per al forn.

  3. Pas 3

    En un bol, mescla l’oli d’oliva, el vinagre de Mòdena, l’all picat, el romaní i la farigola. Adoba-ho amb sal i pebre. Frega aquesta mescla per tot el gall dindi, cobrint bé tant la pell com l’interior de la cavitat.

  4. Pas 4

    Farceix la cavitat del gall dindi amb la ceba i la llimona tallades a rodanxes. L’ideal és segellar-lo amb corda per evitar que el farcit s’escapi. A YouTube hi ha mil tutorials que t’ensenyaran com segellar un gall dindi sense que perdi la forma. Anima-t’hi!

  5. Pas 5

    Tapa la safata amb paper d’alumini i posa el gall dindi al forn durant 2,5 o 3 hores, ruixant-lo ocasionalment amb el seu suc. Si s’asseca, hi pots anar afegint una mica de brou de pollastre per mantenir la humitat.

  6. Pas 6

    Durant els darrers 30 minuts de cocció, retira el paper d’alumini perquè la pell es dauri i quedi cruixent.

  7. Pas 7

    Treu el gall dindi del forn i deixa’l reposar uns 15 o 20 minuts abans de tallar-lo. Presenta’l en una safata i decora’l amb herbes fresques o amb rodanxes de llimona (opcional).

No hi ha res millor que tenir la recepta a la cuina per a començar!

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later