Prova aquest plat: fàcil de preparar i perfecte per als teus menjars de Nadal!
Receptes
El millor gall dindi de Nadal
Ingredients
- 1 gall dindi sencer (4 kg)
- 3 cullerades d’oli d’oliva
- 2 cullerades de vinagre de Mòdena Borges
- 4 grans d’all
- 2 branques de romaní fresc
- 2 branques de farigola fresca
- 1 ceba gran
- 1 llimona
- Sal i pebre al gust
- 200 ml de brou de pollastre (opcional)
Pas a pas
-
Pas 1
Escalfa el forn a 180 °C.
-
Pas 2
Posa el gall dindi, net i sec, en una safata gran per al forn.
-
Pas 3
En un bol, mescla l’oli d’oliva, el vinagre de Mòdena, l’all picat, el romaní i la farigola. Adoba-ho amb sal i pebre. Frega aquesta mescla per tot el gall dindi, cobrint bé tant la pell com l’interior de la cavitat.
-
Pas 4
Farceix la cavitat del gall dindi amb la ceba i la llimona tallades a rodanxes. L’ideal és segellar-lo amb corda per evitar que el farcit s’escapi. A YouTube hi ha mil tutorials que t’ensenyaran com segellar un gall dindi sense que perdi la forma. Anima-t’hi!
-
Pas 5
Tapa la safata amb paper d’alumini i posa el gall dindi al forn durant 2,5 o 3 hores, ruixant-lo ocasionalment amb el seu suc. Si s’asseca, hi pots anar afegint una mica de brou de pollastre per mantenir la humitat.
-
Pas 6
Durant els darrers 30 minuts de cocció, retira el paper d’alumini perquè la pell es dauri i quedi cruixent.
-
Pas 7
Treu el gall dindi del forn i deixa’l reposar uns 15 o 20 minuts abans de tallar-lo. Presenta’l en una safata i decora’l amb herbes fresques o amb rodanxes de llimona (opcional).