L’amanida perfecta per qualsevol dia. Fàcil, nutritiva i plena de sabor!
Receptes
Amanida de verdures al forn
Ingredients
- 200 g de carbassó
- 150 g d’albergínia
- 150 g de pebrots (vermell, groc i verd)
- 150 g de xampinyons
- 1 ceba petita
- 100 g de cirerols
- 100 g d’espinacs frescos
- 50 g de nous Borges trossejades
- 30 ml d’oli d’oliva verge extra Borges
- 15 ml de vinagre de Mòdena Borges
- 1 gra d’all picat ben fi
- Una mica de farigola
- Sal i pebre
- Formatge parmesà a tires fines per decorar (opcional)
Pas a pas
-
Pas 1
Preescalfa el forn a 200 ºC. En una safata de forn, posa el carbassó i l’albergínia tallats a rodanxes, els pebrots a tires, els xampinyons laminats, la ceba a trossos i els cirerols.
-
Pas 2
En un bol, mescla l’oli d’oliva, el vinagre de Mòdena, l’all, la farigola, la sal i el pebre. Aboca la vinagreta damunt de les verdures i barreja-ho tot per impregnar-les bé.
-
Pas 3
Cou les verdures al forn a 180 ºC durant 20-25 minuts. Remena-ho a la meitat del procés perquè es coguin de manera uniforme.
-
Pas 4
Treu les verdures del forn i deixa-les reposar uns minuts. Afegeix-hi els espinacs frescos i rectifica-ho de sal si és necessari.
-
Pas 5
Decora l’amanida amb les nous (i el formatge parmesà opcional). Serveix-la tèbia.