Una amanida saludable, fresca i lleugera, perfecte pels dies de calor.
Receptes
Amanida de tonyina

Ingredients
- 250 g de tonyina en aigua, ben escorreguda
- 100 g de cirerols
- 1 ceba vermella petita
- 1 cogombre
- 70 g d’olives negres
- 100 g de fulles verdes al gust (enciam, ruca o espinacs)
- 50 g de formatge feta
Per a la vinagreta
- 3 cullerades d'Oli d'oliva verge extra Borges
- Un rajolí de Vinagre balsàmic de Mòdena Borges
- 1 cullerada de suc de llimona
- 1 culleradeta de mostassa de Dijon
- Sal i pebre al gust
Pas a pas
-
Pas 1
En un bol gran, mescla la tonyina, els cirerols tallats per la meitat, la ceba vermella a rodanxes fines, el cogombre tallat a daus, les olives negres a rodanxes i les fulles verdes. Per acabar, incorpora-hi el formatge feta esmicolat.
-
Pas 2
En un bol petit, mescla l’oli d’oliva verge extra amb el suc de llimona, el vinagre balsàmic de Mòdena, la mostassa de Dijon, la sal i el pebre. Remena-ho fins que emulsioni.
-
Pas 3
Aboca la mescla damunt de l’amanida i remena-ho tot suaument perquè els ingredients quedin ben impregnats.