On és vist que per Setmana Santa no es mengi el tradicional potatge de vigília? Si trobeu que és una recepta molt complexa, us proposem una versió senzilleta per a dummies.
Receptes
Potatge de Setmana Santa en un tres i no res
Ingredients
- 250 g de cigrons
- 250 g de bacallà dessalat
- 300 g de espinacs frescos
- 1 ceba
- 2 grans d’all
- 2 llesques de pa blanc
- Un raig d’oli d’oliva verge extra Borges
- Pebre vermell i comí
Pas a pas
-
Pas 1
Posa els cigrons en una olla amb aigua i sal i deixa’ls en remull tota la nit.
-
Pas 2
L’endemà, sofregeix els dos grans d’all i el pa en un bon raig d’oli d’oliva verge extra. Quan els alls estiguin daurats, retira’ls juntament amb el pa i tritura-ho tot fins a obtenir una pasta (afegeix-hi aigua, si cal).
-
Pas 3
En el mateix oli, sofregeix la ceba a foc mitjà i tira-hi les espècies i la sal. Afegeix-hi els cigrons i cobreix-los amb aigua. Quan aquesta comenci a bullir, tira-hi la pasta de pa i all, remena i cuina el potatge durant tres hores si és en una olla normal, i uns 45 minuts si fas servir l’olla a pressió.
-
Pas 4
Passat aquest temps, afegeix-hi el bacallà esqueixat i els espinacs, i cuina-ho tot durant uns minuts més.