Per preparar l’oli de menta, escaldem la menta, la refresquem, l’assequem i la triturem amb l’oli. Reservem.
Tallem els tomàquets i els posem en un recipient juntament amb el pa esmollat. És millor fer-ho d’un dia per l’altre, perquè el pa s’estovi bé i els sabors s’integrin. Triturem fins aconseguir una crema fina i amanim amb oli, sal i pebre. Passem per un colador xinès, per si han quedat moltes llavors i pells. Refresquem bé.
En el moment de servir, tirem una mica d’oli de menta.
Receptes
Sopa freda de pa i tomàquet
Ingredients
- 1 kg de tomàquets madurs
- 500 ml d’aigua
- 100 g de molla de pa
- 100 ml d’oli d’oliva Borges
- Sal
- Pebre
Per a l'oli de menta:
- Un manat de menta
- Oli d’oliva Borges
Pas a pas
-
Pas 1