Netegem bé la quinoa: la cobrim amb aigua i l’escorrem en un colador de malla fina. En un cassó posem la quinoa i l’aigua i afegim una mica de sal. Posem el cassó a foc mitjà i, quan arrenqui el bull, tapem i baixem el foc al mínim. Deixem cuinar uns quinze minuts i després deixem reposar sense remenar uns minuts més.
Barregem tots els ingredients que calen per elaborar la vinagreta de mel i amanim la quinoa amb ella. Tallem les olives a daus petits, piquem les nous i ho mesclem amb la quinoa. Ho coronem amb ruca i ja estarà llest
Receptes
Amanida de quinoa amb olives, nous, ruca i vinagre de mel
Ingredients
- 300 g de quinoa
- 600 g d’aigua
- 50 g de nous Borges
- 50 g d’olives sense pinyol
- 100 g de ruca
- Un pessic de sal
Per a la vinagreta de mel
- 100 ml d’oli d’oliva extra verge Borges
- 1 cullerada de postres de mostassa
- 1 cullerasa sopera de mel
Pas a pas
-
Pas 1
-
Trucs:
– És molt important netejar la quinoa diverses vegades per evitar el lleuger sabor amarg que té.
– El millor resultat de cocció s’obté respectant el volum del doble d’aigua que de cereal, i mantenint el foc al mínim.
– La quinoa és una llavor ancestral andina molt rica en nutrients, por això se la considera un superaliment. A més és apta per a celíacs i al·lèrgics, ja que no conté gluten.
– Si tens dubtes sobre como utilitzar-la, pensa que és tan versàtil como un cuscús o un arròs. Substitueix aquests cereals per quinoa i aportaràs un altre color i una altra textura als teus plats.