Rentem i ratllem els carbassons amb la part de la ratlladora en què els forats són més grossos. Posem la ratlladura de carbassó damunt d’un colador i la salpiquem. Deixem que transpiri cap a mitja hora: així traurà tota l’aigua i els bunyols ens sortiran més cruixents.
Piquem la ceba i la sofregim amb un raig d’oli, a poc a poc durant uns deu minuts. La barregem amb la ratlladura de carbassó, els ous batuts i el formatge d’untar. Ho remenem bé i hi afegim la farina, de mica en mica, fins a aconseguir una barreja que tingui una bona textura.
Posem força oli en un cassó petit i esperem que s’escalfi. Quan sigui calent, hi anem tirant boles petites de massa amb una cullera o una màniga de pastisseria. Perquè els bunyols s’enrosseixin per totes bandes els hem d’anar tombant.
També els podem enfornar: els posem damunt d’un paper de forn i deixem que coguin durant deu minuts a 180 ºC; els tombem i tornem a deixar que coguin deu minuts més.
Receptes
Bunyols de carbassó
Ingredients
- 3 carbassons
- 1 ceba
- 2 ous
- 50 g (2 oz) de formatge d’untar
- 50 g (2 oz) de farina
- Oli d’oliva Borges
- Sal
Pas a pas
-
Pas 1
-
Trucs:
Per fer una bona fregitel·la és molt important que l’oli sigui ben calent i que cobreixi el menjar mentre aquest es cou. És molt millor fer servir un cassó petit i anar-hi fregint petites quantitats per tandes, de manera que la temperatura de l’oli no disminueixi.
Si hi voleu donar un toc diferent, podeu acopamanyar aquests bunyols amb salsa romesco