Aquesta receta típica mexicana, si es prepara sense picant, és ideal per a nens.
Adobem els quarts de pollastre amb sal, pebre, un raig d’oli, el suc d’una llimona i un raig de conyac. Ho enfornem a 200 ºC durant uns 30 minuts.
En una cassola sofregim la ceba picada juntament amb els grans d’all i un raig d’oli generós, a foc lent, durant uns deu minuts. Afegim la pastanaga i l’api tallats a daus i els tomàquets ratllats. Deixem sofregir quinze minuts més. Després afegim el pollastre cuit esmicolat, sense la pell i deixant les aletes senceres. Ho cobrim amb aigua i ho coem tot durant uns 20 minuts. En aquest moment podem rectificar de sal i afegir el pebre vermell picant.
Mentrestant, tallem les tortillas a làmines i les fregim en oli d’oliva, fins que veiem que estan daurades. Reservem sobre un paper absorbent. També preparem una tortilla d’ou. Deixatem els ous, afegim una mica de sal i els quallem en una paella amb un fil d’oli. Tallem aquesta tortilla a làmines fines.
Servim la sopa amb la tortilla d’ou i el julivert o coriandre picat pel damunt. Acompanyem la sopa amb les tortillas fregides, que afegirem a l’últim moment perquè conservin la seva textura cruixent.
Receptes
Sopa de pollastre i ‘tortilla’
Ingredients
- 1 pollastre tallat a quarts
- 1 ceba
- 2 grans d’all
- 2 tomàquets grans i madurs
- 2 pastanagues
- 1 branca d’api
- Sal i pebre
- Oli d’oliva verge extra Borges
- 1 raig de conyac
- Suc d’una llimona
- 1 culleradeta de pebre vermell picant
- 4 tortillas mexicanes de blat de moro nixtamalitzat
- 4 ous
- Coriandre o julivert
Pas a pas
-
Pas 1