Piquem la tonyina amb un ganivet. Piquem la ceba tendra i les tàperes i les afegim amb la tonyina. Afegim la salsa de soja, la llimona, la mostassa, la pasta de wasabi i un raig d’oli. Ho deixem macerar, ben tapat, durant una hora.
Receptes
Tàrtar de tonyina amb crema de tomàquet

Ingredients
- 400 g de tonyina sense la pell ni les espines
 - Mitja ceba tendra
 - Un grapadet de tàperes
 - Un raig de salsa de soja
 - Una cullerada de mostassa antiga
 - Un xic de pasta de wasabi
 - Unes gotes de suc de llimonaUn rovell d’ou
 - Oli d’oliva verge extra Borges
 - Sèsam torrat
 
Per a la crema de tomàquet:
- 500 g de tomàquets madurs
 - 1 ceba
 - 1 gra d’all
 - 50 g de molla de pa
 - 50 ml d’oli d’oliva
 - 100 ml d’aigua
 - Sal
 
Pas a pas
- 
                        
Pas 1
 - 
                        
Pas 2
Per preparar la crema de tomàquet, sofregim la ceba pelada i picada en una mica d’oli d’oliva durant deu minuts. Afegim el gra d’all picat i ho deixem coure uns minuts més. Ratllem els tomàquets madurs, els afegim i sofregim uns altres deu minuts. Ho triturem tot juntament amb l’aigua, una mica de sal i pebre. Ho passem pel colador fins a obtenir una crema fina. Ho triturem, afegint l’oli d’oliva perquè emulsioni.
 - 
                        
Pas 3
En un plat posem una base de crema de tomàquet i, al damunt, una bona porció de tàrtar de tonyina. En el moment de servir-ho, afegim un rovell d’ou i acabem amb un pessic de llavors de sèsam.
 
                                    
                                  
                              


