Recipes

Lasanya de tonyina

50 min

Time

4 persones persons

Servings

Mitjana

Difficulty

5 / 5 (1 votes)

Rating

Ingredients

  • 16 plaques de lasanya
  • 400 g de tonyina en oli
  • 2 grans d’all
  • 1 ceba
  • 1 carbassó
  • 200 g de xampinyons
  • 500 g de tomàquet fregit
  • Oli d’oliva verge extra Borges

Per a la beixamel:

  • 40 g de farina
  • 500 ml de llet o beguda de nous Borges
  • 80 g de mantega
  • Sal
  • Pebre
  • Nou moscada
  • 100 g d’emmental per gratinar

Beguda de nou i arròs

Oli d’oliva verge extra

Step by step

  1. Step 1

    Piquem la ceba i la sofregim a foc lent durant uns deu minuts, hi afegim els alls picats i ho coem un parell de minuts més. Hi afegim el carbassó, tallat en daus petits, juntament amb els xampinyons, també tallats. Ho coem tot a foc mitjà fins que els xampinyons perdin l’aigua. Hi afegim el tomàquet fregit i ho coem cap a tres minuts per amalgamar els ingredients. Escorrem bé l’oli de la tonyina i l’afegim a la salsa de tomàquet i verdura. Ja tindrem el nostre farcit llest. Bullim les plaques de lasanya seguint les indicacions de cocció del paquet.

    Per a la beixamel:
    Posem mantega en un cassó i, quan es desfaci, hi afegim la farina; ho deixem coure uns cinc minuts. Ho remenem i salpebrem, al mateix temps que hi afegim beguda de nous (o llet) tèbia. Ho hem de coure fins que quedi espès; tardarà uns quants minuts.

    Ara posem una capa de beixamel al fons d’una safata de forn; a continuació, una capa de plaques de lasanya, i al damunt el nostre farcit de verdures, amb el tomàquet i la tonyina. Posem una altra capa de plaques de lasanya i una altra capa del nostre farcit. Repetim l’operació fins que s’acabin les plaques i el farcit. Ho cobrim amb beixamel i ho posem al forn a 180º C durant uns 30 minuts. Si vols gratinar la lasanya cobreix-la amb emmental.

  2. Trucs:

    • Als supermercats trobem plaques de lasanya precuinada que no necessiten cocció, simplement s’hidraten posant-les en aigua bullint durant uns minuts.
    • És un plat laboriós, però no és gens difícil, i si ens aficionem a fer aquesta magnífica salsa de tomàquet amb verdures, tenim una salsa base per a qualsevol pasta, arròs o per acompanyar peix a la planxa o carn.
    • Pots substituir els carbassons per altres verdures que tinguis a mà, com ara albergínies, pastanagues o espàrrecs verds.

¡Nada mejor que tener la receta en tu cocina para empezar!

Recipes

Lasaña de atún

50 min

Time

4 personas persons

Servings

Mediana

Difficulty

0 / 5 (0 votes)

Rating

Ingredients

  • 16 placas de lasaña
  • 400 g de atún en aceite
  • 2 dientes de ajo
  • 1 cebolla
  • 1 calabacín
  • 200 g de champiñones
  • 500 g de tomate frito
  • Aceite de oliva virgen extra Borges

Para la bechamel

  • 40 g de harina
  • 500 ml de leche o bebida de nuez Borges
  • 80 g de mantequilla
  • Sal
  • Pimienta
  • Nuez moscada
  • 100 g de queso emmental para gratinar

Bebida de Nuez y Arroz

Aceite de Oliva Virgen Extra

Step by step

  1. Step 1

    Picamos la cebolla y la sofreímos a fuego lento durante unos diez minutos, añadimos los ajos picados y cocemos un par de minutos. Añadimos el calabacín a daditos junto los champiñones cortados. Cocemos el conjunto a fuego medio hasta que los champiñones pierdan el agua. Incorporamos el tomate frito y cocemos el conjunto unos tres minutos para amalgamar los ingredientes. Escurrimos bien el atún de su aceite y lo añadimos a la salsa de tomate y verdura. Ya tendremos nuestro relleno listo. Hervimos las placas de lasaña siguiendo las indicaciones de cocción del paquete.

    Para la bechamel:
    En un cazo ponemos mantequilla y, cuando se derrita, añadimos la harina y dejamos cocer unos cinco minutos el conjunto. Empezamos a añadir la bebida de nuez (o la leche, en su defecto) tibia a la vez que vamos removiendo y salpimentamos. Cocemos hasta espesar. Tardará unos minutos.

    Montamos la lasaña en una bandeja que pueda ir al horno. Ponemos una capa de bechamel en la base, una capa de placas de lasaña, encima extendemos nuestro relleno de verduras con el tomate y el atún, ponemos otra capa de placas de lasaña y repetimos la operación hasta que se acaben las placas y el relleno, y cubrimos todo con bechamel. Horneamos la lasaña unos 180º C durante unos 30 minutos. Podemos espolvorear queso rallado y gratinar.

  2. Consejos:

    • En los supermercados encontramos placas de lasaña precocida que no necesita cocción, sino que simplemente se hidrata con agua hirviendo, durante unos minutos.
    • Es un plato laborioso, pero en ningún caso es difícil, y, si nos aficionamos a elaborar esta magnífica salsa de tomate con verduras, tenemos una salsa base para cualquier pasta, arroz o para acompañar pescados o carnes a la plancha.
    • Puedes sustituir los calabacines por otras verduras que tengas a mano, como berenjenas, zanahorias o espárragos verdes.

¡Nada mejor que tener la receta en tu cocina para empezar!

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