Receptes

Copa de iogurt amb crema de maduixes i festucs

30 min

Temps

6 persones persones

Racions

Mitjana

Dificultat

1 / 5 (2 votes)

Valoració

Ingredients

  • 2 iogurts grecs
  • 200 ml de nata
  • 75 g de sucre
  • 1 llimona
  • 120 g de festucs Borges

Per a la crema de maduixes:

  • 250 g de maduixes
  • 125 g de sucre
  • ½ llimona

Festucs

Pas a pas

  1. Pas 1

    Per preparar la crema, rentem les maduixes i les posem en un cassó, juntament amb el sucre i el suc de mitja llimona. Ho coem a foc mitjà durant 25 minuts o fins que veiem que té una textura tirant a espessa. Ho reservem i deixem que es refredi. Si vols, pots fer-ne més quantitat i conservar-la com si fos melmelada: només cal que doblis les mesures i segueixis el mateix procediment; un cop estigui tot cuit, fica-ho en un pot de melmelada, tapa’l i posa’l de cap per avall perquè faci el buit.

    Per preparar les postres, muntem la nata amb una batedora elèctrica amb 75 g de sucre i a continuació la mesclem en un bol amb el iogurt. Reservem aquesta mescla.

    Ara trinxem els festucs i també els reservem.
    I, per acabar, posem una cullerada de crema de maduixes al fons de les copes ―millor si són transparents―, hi afegim la mescla de nata i iogurt, i ho coronem amb els trossets de festuc.

  2. Trucs:

    • Si vols que siguin unes postres més lleugeres, salta’t la part de la nata. Senzillament fes una copa de crema de maduixes, iogurt i festucs. També serà ben gustosa.
    • La funció de la nata és que el iogurt tingui textura de mousse. La nata enriqueix la textura i la untuositat d’aquestes postres.
    • La funció del festuc és donar color i sabor a aquestes postres. El seu verd intens ressaltarà per damunt del iogurt i la seva textura cruixent contrastarà amb la suavitat del iogurt. De tota manera, qualsevol fruita seca serà perfecte per combinar amb el iogurt.
    • Si no ets gaire amant del sucre, pots endolcir el iogurt amb mel o amb estèvia, l’edulcorant natural.

No hi ha res millor que tenir la recepta a la cuina per a començar!

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later