Per preparar la crema, rentem les maduixes i les posem en un cassó, juntament amb el sucre i el suc de mitja llimona. Ho coem a foc mitjà durant 25 minuts o fins que veiem que té una textura tirant a espessa. Ho reservem i deixem que es refredi. Si vols, pots fer-ne més quantitat i conservar-la com si fos melmelada: només cal que doblis les mesures i segueixis el mateix procediment; un cop estigui tot cuit, fica-ho en un pot de melmelada, tapa’l i posa’l de cap per avall perquè faci el buit.
Per preparar les postres, muntem la nata amb una batedora elèctrica amb 75 g de sucre i a continuació la mesclem en un bol amb el iogurt. Reservem aquesta mescla.
Ara trinxem els festucs i també els reservem.
I, per acabar, posem una cullerada de crema de maduixes al fons de les copes ―millor si són transparents―, hi afegim la mescla de nata i iogurt, i ho coronem amb els trossets de festuc.